In memoriam

Ellen Hooijdonk- van den Berg

9 juni 1957 - 18 december 2020

Deze pagina op onze site is de plek waar wij onze geliefde collega Ellen Hooijdonk willen herdenken.

Ellen’s onderwijscarrière omvat 43 jaar.

Zij is in 1977 begonnen als leerkracht. Tien jaar op een school in Schijndel, vervolgens 18 jaar op een school op Curaçao.

Sinds 2006 was Ellen verbonden aan de Nijenoord. Eerst als invalster, later als Intern Begeleider en adjunct-directeur.
Voor onze stichting PPO de Link, heeft Ellen jarenlang met veel plezier stages gecoördineerd en stagiaires begeleid. Een goede opleiding en begeleiding van stagiaires ging haar zeer aan het hart.
Vanaf oktober 2018 was zij onze geweldige plaatsvervangende directeur tot zij in juni 2020 haar werk neer moest leggen vanwege ziekte.

De volgende opmerkingen geven een beeld van wat Ellen voor ons betekende en hoe we haar missen. (Heb je hier een aanvulling voor, dan kan je deze met ons delen via info@denijenoord.nl)

"Ellen was het hart, gezicht en de ziel van de Nijenoord, ze laat een grote leegte achter..."

"We zullen nooit meer haar kenmerkende, aanstekelijke lach horen, het is zo stil zonder haar..."

"Ze was voor sommige collega's als een 2e moeder, ze stond altijd voor je klaar en nam alle tijd voor persoonlijke waardevolle, diepgaande, warme gesprekken..."

"Ellen was echt een aanwezigheid, je miste haar meteen als ze er niet was en nu zal ze nooit meer bij ons zijn..."

"Ellen heeft zelf de kaarsjes van het jaar 2020 uitgeblazen. Wij (collega's van de Nijenoord) zullen er voor zorgen dat we samen de kaarsjes van 2021 zullen aansteken en dat ze prachtig zullen branden om zo het beste te halen uit het team en het onderwijs. Ellen zou daar trots op zijn geweest!"

Namens de MR:
Als MR-leden en ouders hebben wij van dichtbij mogen meemaken hoe hard Ellen zich inzette voor de school en de kinderen.
Kenmerkend aan Ellen was haar persoonlijke aanpak en haar vermogen om op een v
rolijke en optimistische wijze ook grote uitdagingen doortastend aan te pakken.
Het is en blijft onwerkelijk hoe snel Ellen afscheid heeft moeten nemen. We missen haar enorm, maar zijn tegelijkertijd ook trots op de mooie dingen die ze heeft weten te bereiken bij de Nijenoord.