OBS De Nijenoord

Kinderen ontdekken de wereld en het eigen talent

De school

De Nijenoord is een openbare basisschool waar goed onderwijs wordt verzorgd: breed en eigentijds, met betekenisvol thematischonderwijs en veel extra's, bijvoorbeeld op het gebied van kunst enmuziek.

Onze leerkrachten zorgen ervoor dat er een goede werksfeer is in de klas en dat de leerlingen actief bij de lessen betrokken zijn. We willen kinderen stimuleren tot zelfstandigheid en creëren met elkaar een positief, ambitieus en stimulerend schoolklimaat. We zorgen er voor dat iedereen zich op school veilig voelt.  

De school is gehuisvest op drie locaties in de wijk Noord-West. De locaties liggen op loopafstand van elkaar.

 

Het team van de Nijenoord staat voor goed onderwijs. Goed onderwijs in taal en rekenen. Daarnaast staat samenwerken, aandacht voor ontdekkend leren en de onderzoekende houding van het kind centraal. We werken daarom met projecten volgens de systematiek van IPC. De nadruk binnen de projecten ligt bij "wat gaan we vandaag leren?" .

Op De Nijenoord neemt samenwerken door kinderen een centrale plaats in. 
Het streven is de kinderen te begeleiden naar zelfstandige, weerbare, verantwoordelijke en sociaalvaardige kinderen. Het zelfstandig werken zorgt ervoor dat kinderen op het eigen niveau worden uitgedaagd. We gaan op De Nijenoord met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, waarbij godsdienst, levensbeschouwing en/of land van herkomst geen rol spelen.

Een ander essentieel aspect van het onderwijs op de Nijenoord is het werken in heterogene groepen. Op de Nijenoord werken we met groepen 1, 2/3, 4/5, 6/7 en 8.

Heterogene groepen

Op de Nijenoord kiezen we bewust voor groepen die bestaan uit twee leerjaren, waarbij de groepen 2/3 een belangrijk uitgangspunt vormen. Een belangrijke gedachte achter de heterogene groepen is het bevorderen van de sociale vaardigheden. Wij proberen dit onder andere te bereiken door kinderen te stimuleren van elkaar te leren.
Een ander aspect van de manier waarop heterogeniteit wordt nagestreefd is het bij elkaar plaatsen van kinderen uit de verschillende groepen aan een tafelgroep. Dit bevordert het samenwerken, het leren van elkaar en het respect hebben voor elkaar.

De vierjarigen starten in 1. Afhankelijk van het jaar dat ze vier worden zitten ze één tot bijna twee jaar in die groep.

De kinderen die hun laatste schooljaar op de basisschool doorbrengen plaatsen we, als het organisatorisch kan, in een aparte groep.

De kinderen in groep 8 beginnen steeds meer te verschillen van basisschoolkinderen en vragen daarom een aparte benadering. Het laatste schooljaar wordt dan echt een voorbereidingsjaar op het voortgezet onderwijs.

Eerste kennismaking

Meer informatie en een uitgebreidere uitleg is te vinden in onze schoolgids, die u ook op deze website kunt vinden.
Als u contact opneemt met de administratie van de school, kunt u de schoolgids ook schriftelijke toegestuurd krijgen. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 0317 425 301 of per email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u persoonlijk contact op prijs stelt, wanneer u meer wilt weten over de school of wanneer u de sfeer eens wilt proeven, kunt u contact opnemen met ons om een afspraak te maken. In dat geval verzoeken we u te bellen tussen 12.00 uur en 13.00 uur en na 15.00 uur.

Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom op één van onze open dagen. 

 

Laatst aangepast op woensdag, 02 november 2016 17:13

Media

Home
Leuke kinderen, goede resultaten